Vége a 168 órának

Média
2022 augusztus 26., 13:14
comments 5

Felfüggeszti a 168 óra hetilap megjelenését a Michaeli, Schwartz & Brit Média Holding Zrt. – derül ki a cég közleményéből. Azt írjákm, a médiacsoport „a jelenlegi energia- és papírárak mellett nem látja fenntarthatónak a lap kiadását”.

Online maradnak, „a hetilap a digitális térben viszi tovább eddigi szellemiségét”. Sőt mi több: „Ezzel párhuzamosan új, digitális alapokra kerül a 168 óra hetilap archívuma: a fejlesztéseknek köszönhetően a jövőben kereshetővé válik a több mint három évtizednyi évfolyam minden száma. A hetilap digitális átállását a főszerkesztő és helyettese koordinálja. A 168 óra hetilap jelenlegi előfizetői választhatnak a kiadó új, digitális előfizetése vagy a kártalanítás között.”

Milkovics Pál, a Michaeli, Schwartz & Brit Zrt. vezérigazgatója.
photo_camera Milkovics Pál, a Michaeli, Schwartz & Brit Zrt. vezérigazgatója Fotó: Dimeny Andras

A közlemény szerint a Pesti Hírlap megjelenését a kiadó továbbra is szünetelteti, miközben „folytatódik a korábban bejelentett, online tartalmi fejlesztés”.

A Michaeli, Schwartz & Brit Zrt. azt állítja, bíznak benne, „hogy a gazdasági környezet normalizálódását követően ezek az újságok is visszatérnek nyomtatásba is”.

A 168 órával kapcsolatos legutóbbi érdemi hír július elején az volt, hogy Szombathy Pált a lap főszerkesztőjévé, Sztankóczy Andrást a főszerkesztő-helyettesévé nevezték ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.