A kormány mindent megtesz a szokott módon felfűtött iskolákért

oktatás
augusztus 27., 11:22
comments 8

A kormány mindent megtesz azért, hogy hagyományos órarendben, a szokott módon felfűtött iskolákban, zavartalanul folyjon az oktatás az új tanévben - mondta a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára az országos református tanévnyitón szombaton Hódmezővásárhelyen.

Maruzsa Zoltán hangsúlyozta, a tanulóknak az iskolában, a tanároknak a katedrán, a szülőknek a munkahelyükön van a helyük. Ettől is függ, hogy megerősödve kerül-e ki az ország a még el nem múlt járványidőszakból, a háborús veszélyhelyzetből és az energiaválságból - tette hozzá.

photo_camera Maruzsa Zoltán Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az államtitkár szólt arról is, hogy erősíteni kell a református pedagógusképzést, és az állami iskolákban is vonzóvá kell tenni a hitoktatást.

Maruzsa Zoltán a katolikus köznevelési és szakképzési intézmények országos vezetői tanévnyitóján a Hvg.hu cikke szerint korábban elmondta, tisztában van a kormány azzal, hogy jelentős terheket okoz a megemelt rezsiszámla minden iskolának, de azt valahogy kompenzálni fogják számukra. A köznevelésért felelős államtitkár kizártnak nevezte, hogy a fűtési költségek miatt távoktatást vezessenek be a küszöbön álló tanévben. (MTI/444)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt