A kínai vakcina teljesített a leggyengébben a koronavírussal szemben egy kormány által támogatott vizsgálat szerint

járvány
2022 augusztus 29., 06:03

Nem verték nagydobra, pedig érdekes eredményeket mutatott ki annak a vizsgálatsorozatnak a harmadik része, amely az itthon használt vakcinatípusok hatékonyságát elemezte a koronavírussal szemben. A HUN-VE vizsgálat kormányzati támogatással indult, a szerzők között felbukkant Müller Cecília és Kásler Miklós neve is, részeit komoly tudományos lapokban publikálták.

A vizsgálatsorozat harmadik része, a HUN-VE 3 eredményei július 22-én jelentek meg a Frontiers in Immunologyban, a korábbiaktól eltérően a koronavirus.gov.hu-n erre semmi sem hívta fel a figyelmet.

A Telex ugyanakkor részletesen idézi a tanulmány megállapításait. A kutatás - amiről a Népszava is írt korábban - a két és a három oltás eredményességét vizsgálta a tavaly őszi deltahullámban

  • a megfertőződés,
  • a kórházba kerülés
  • és a halálozás megelőzésében.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.