A világ egyik legjobb kerékpárcsapatához igazolt Valter Attila

sport
2022 augusztus 29., 09:44
comments 2

„Team Jumbo-Visma! A következő három évet a világ egyik legjobb csapatánál tölthetem! A profizmus és a mentalitás ami a csapatnál van, már évek óta lenyűgöz. Óriási siker számomra, hogy ez a sor leigazolt. Alig várom, hogy a legjobbakkal készüljek és fejlődjek! Nagyon izgalmas évek elé nézünk! ”

- írja posztjában a sportoló.

A jelenleg a Groupama-FDJ-t erősítő 24 esztendős magyar bajnok klubváltásáról már egy hónapja keringtek információk, különösen a holland és belga szaksajtóban, a hivatalos bejelentésre hétfőn, a csapat Twitter-oldalán került sor. A csapat honlapja szerint Valter 2025 végéig tartó szerződést írt alá a Jumbo-Vismával.

A holland Jumbo Visma a világ egyik legerősebb csapata, amit jól mutat, hogy az együttes vezeti a nemzetközi szövetség (UCI) világranglistáját. A dán Jonas Vingegaard személyében náluk versenyez az idei Tour de France győztese, de a többi között a csapat tagja még az elmúlt három Vueltán piros trikós szlovén Primož Roglič, az idei Touron zöld trikós és az egyik legjobb egynapos menő belga Wout van Aert, illetve a kétszeres időfutam-világbajnok ausztrál Rohan Dennis is.

A magyar kerekes a Cube-Csömör és a Pannon Cycling Team kerékpárosa volt, mielőtt a CCC-hez szerződött, amelynek kontinentális, majd World Tour-csapatát erősítette. A tavalyi és idei évet a Groupama-FDJ-ben töltötte.

Két éve megnyerte a Tour de Hongrie-t, tavaly három napig viselte az összetett éllovasát illető rózsaszín trikót a Giro d'Italián, amelyet a 14. helyen zárt összetettben. Idén már harmadszor indult az olasz körversenyen, amelyen az egyik hegyi szakaszon negyedik lett. Tavasszal kiválóan szerepelt a többnapos és egynapos versenyeken is, negyedik lett például a Strade Bianchén, két hónappal ezelőtt pedig megnyerte az országúti bajnokság mezőnyversenyét.

Valter a tervek szerint szeptemberben két kanadai egynapos verseny után rajthoz áll a világbajnokságon az ausztráliai Wollongongban, az idényt pedig az öt legnagyobb egynapos viadal, a Monumentumok közül a naptári évet záró lombardiai körversenyen fejezi be. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.