Kocsis Máté sajnálkozását fejezte ki Peti Úr felé

belföld
2022 augusztus 29., 06:51

„Sajnálkozás kifejezésére” kötelezte a bíróság Kocsis Mátét, a Fidesz frakcióvezetőjét, aki a Fővárosi Törvényszék verdiktje szerint megsértette Jakab Péternek, a Jobbik korábbi elnökének „jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát”- szúrta ki a 24.hu.

A politikus saját Facebook-oldalán írt erről. Posztjában egy tavaly nyári esetet idéz fel, amikor „Jakab Péter balhézott egy földmunkagépen dolgozó emberrel, mert szerinte az a “melós” a munkavégzésével akadályozta őt egy sajtótájékoztató megtartásában.”Kocsis szerint Jakab „ott kimutatta a foga fehérjét, és azt, hogy valójában mit gondol a dolgozó népről. Mindezt akkor egy posztban is leírtam.”A bejegyzés szerint Jakab bíróságra ment a poszt miatt, Kocsist pedig sajnálkozás kifejezésére kötelezték Jakab felé.

A Fidesz frakcióvezetője ezt a kötelezettségét így teljesítette:

„Peti Úr! Alulírott dr. Kocsis Máté, a Fővárosi Törvényszék 27.P.22.397/2021/5. számú bírósági meghagyásban foglaltakra figyelemmel, a bírósági meghagyásban megállapított jogsértés okán, amely szerint: „alperes megsértette a felperes jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy a 2021. augusztus 28. napján 9 óra 58 perckor közzétett Facebook-bejegyzésében valótlanul állította felperesről, hogy veréssel fenyegetett meg egy munkagépen dolgozó melóst”, sajnálkozásom fejezem ki.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.