Szinte teljesen leálltak a vonatok Hollandiában

külföld
2022 augusztus 29., 09:29
comments 2

Országos vasutas sztrájk nehezíti a közlekedést Hollandiában, a vonatok szinte teljesen leálltak Amszterdam környékén, a munkabeszüntetés miatt több nemzetközi vonat nem közlekedik, valamint nehezen elérhető a Schiphol nemzetközi repülőtér is - közölte az NLTimes című angol nyelvű holland hírportál hétfőn.

Előnyösebb kollektív szerződés reményében kezdtek országos sztrájkot előbb regionális, majd országos szinten az NS holland vasúttársaság dolgozói. A vasutasok magasabb béreket és jobb munkakörülményeket követelnek. A szakszervezetek szerint a munkaerőhiány rendkívüli nyomást helyez a vasúti dolgozókra, és jelentős béremelésre van szükség a Hollandiát is sújtó infláció miatt.

A beszámoló szerint az ország északi részén indult sztrájk hétfő reggelre érte el Amszterdamot, ahol szinte teljesen leállt a vonatközlekedés. Vonatok nagyon ritkán, csak a nagyvárosokat összekötő vonalakon közlekednek.

A London és Amszterdam között közlekedő gyorsvonatokat üzemeltető Eurostar vasúttársaság közölte, hogy vonatai nem indulnak a holland nagyvárosba, így társaságukkal elérhetetlen Rotterdam is. A Thalys vasúttársaság pedig arra figyelmeztette az utazókat, hogy a Párizst Brüsszelen keresztül Amszterdammal összekötő járatai esetében komoly fennakadások várhatók.

photo_camera Szinte teljesen üres állomás a Schipol nemzetközi reptérnél. Fotó: RAMON VAN FLYMEN/ANP via AFP

Az amszterdami Schiphol nemzetközi repülőtér honlapján azt közölte, hogy a légikikötőről induló, és az oda érkező vonatforgalom "korlátozott", de óránként két vonat közlekedik a repülőtérről Utrecht irányába. Az Amszterdamba utazóknak azt tanácsolták, hogy keressenek egyéb közlekedési eszközöket, és az autósokat arra buzdították, hogy osszák meg járműveiket másokkal. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.