A magyar női jégkorong-válogatott bent maradt a világelitben

sport
augusztus 30., 4:28

A magyar női jégkorong-válogatott hétfőn késő este büntetőkkel kapott ki 3-2-re Svédországtól a dániai A csoportos világbajnokságon, ezzel 1 pontot szerzett, amivel bent maradt a világelitben.

Pat Cortina szövetségi kapitány együttese csütörtökön 4-2-re legyőzte a németeket, pénteken 7-1-re kikapott a csehektől, vasárnap 1-0-ra a házigazda dánoktól, ezzel jelenleg 4 pontja van, vagyis a 3 pontos dánok és az 1 pontos németek közül – akik egymással meccselnek kedden – legfeljebb az egyik válogatott előzheti meg.

photo_camera Fotó: Vörös Dávid/MJSZ

További jó hír, hogy ha a németek rendes játékidőben nyernek Dánia ellen, akkor Magyarország negyeddöntőzhet az egyik topcsapat, Kanada vagy az Egyesült Államok ellen.

Felnőtt magyar jégkorong-válogatott – sem férfi, sem női – még sosem maradt bent az A csoportban éles helyzetben. A férfiak az utóbbi másfél évtizedben háromszor jutottak fel, kétszer kiestek, 2023-ban Finnországban próbálkozhatnak harmadjára a bravúrral. A nők a koronavírus-járvány kirobbanása előtt jutottak fel, azóta volt elit-vb-jük, ám akkor csak azért maradhattak bent, mert az alsóbb divíziókban nem rendeztek tornákat, ezért nem volt kieső.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt