Átmenetileg csak a megrendelt benzin 35 százalékát kapják meg a magánbenzinkutak a Moltól

gazdaság
augusztus 30., 8:10
comments 9

A napokban a Mol közölte a magánbenzinkutakkal: tovább csökkentik a nekik átadható üzemanyag mennyiségét. Eddig is csak a megrendelt mennyiség 50 százalékát szállították, de a benzin esetében ezt még tovább, 35 százalékra mérséklik – írja az Infostart.

A cég szerint az ellátásbiztonság érdekében folyamatosan elemzik a piaci körülményeket, és hetente finomhangolják ellátási stratégiájukat.

„A vállalat március eleje óta 258 új partnerrel, közöttük számos független benzinkúttal kötött nagykereskedelmi szerződést, amelyek azelőtt nem a Moltól szerezték be az üzemanyagot. Az aktuális 50 és a 35 százalékos korlátozás csak ezekre az új partnerekre vonatkozik, amelyekkel a kieső import miatt idén bővült az ügyfélkörünk. Az átmeneti intézkedésre a kimagasló kereslet és a Százhalombattán jelenleg is zajló karbantartási munkálatok miatt volt szükség” – írták, hozzátéve, számításaik szerint ezekkel a korlátozásokkal garantálható az ország ellátásbiztonsága, és az, hogy minden partnerüknek jusson elég üzemanyag működésük fenntartásához.

photo_camera Hatósági üzemanyagárak a Mol benzinkútján Salgótarjánban május 27-én Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Továbbra is van elegendő üzemanyag Magyarországon, hangsúlyozta a Mol, emlékeztetve, hogy a kieső import miatt jóval nagyobb ügyfélkört lát el, mint korábban: az ország üzemanyagigényét több mint 80 százalékban fedezi.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt