Jövő hétre pénzt ígér a kormány a benzinkutasoknak

gazdaság
augusztus 16., 11:14
comments 13

A Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) kedden ígéretet kapott a kereskedelempolitikáért felelős államtitkártól, hogy a héten befogadják a támogatási kérelmeiket, jövő héten pedig megkezdődnek a kifizetések is.

A kisebb töltőállomások nagyjából harmadát üzemeltető vállalkozások még nem kapták meg a júliusra járó, literenként húsz forintos állami támogatást. Az FBSZ múlt héten jelezte, hogy tiltakozásul augusztus 19-én és 20-án üzemszünetet tartanak, emiatt félő, hogy a következő napokban pánikvásárlási hullám indul.

Az FBSZ keddi közleményéből nem derül ki, tartják-e magukat az üzemszünethez, de délután 3 órára közgyűlést hívtak össze.

photo_camera Fotó: JEAN-MARC BARRERE/Hans Lucas via AFP

„Szeretnénk köszönetet mondani az államtitkár úrnak, a Minisztériumnak és a kormányzatnak, hogy meghallották segélyhívásunkat” - írják.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a MOL NyRt. az első hat hónapban történelme során a legnagyobb nyereségét érte el, örülünk annak, hogy a magyar állam a megnövekedett üzemanyag felhasználás miatt rekord adóbevételt realizált. Ugyanakkor szeretnénk megemlíteni, hogy a kis- és közepes családi vállalkozások az üzemanyag kiskereskedelem területén itthon végveszélybe kerültek, megélhetésük, tulajdonuk sincs biztonságban.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt