Több benzinkút is üzemszünetet tart augusztus 19-én és 20-án

augusztus 13., szombat 18:06
2

A Független Benzinkutak Szövetsége tiltakozásul üzemszünetet tart augusztus 19-én és 20-án – derül ki az RTL híradójából. Azt mondták, még mindig nem kapták meg a júliusra járó, literenként húsz forintos állami támogatást, ráadásul augusztustól minden korábbinál kevesebb üzemanyagot szállítanak a nagykereskedők, a megrendelt mennyiségnek csak a felét.

Emiatt a kisebb töltőállomások nagyjából harmadát üzemeltető vállalkozások legfeljebb kávét adnak el jövő pénteken és szombaton, így a nagy hálózatok megugrott forgalomra és fennakadásokra számítanak kútjaik egy részén.

A szövetség elnöke, Egri Gábor azt tanácsolja, augusztus 20. előtt mindenki teli tankkal induljon útnak. Azt mondta, úgy számolnak, hogy jövő héten 5-600 benzinkút csatlakozhat a két napos tiltakozáshoz, egyben közölték, hogy ha a jövő hét elején megkapják a júliusban elmaradt állami támogatást, akár el is állhatnak a két napos üzemszünettől.

A MOL, az OMW és a Shell jelezte, hogy ők jövő héten is a szokásos nyitva tartással várják az autósokat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt