Több benzinkút is üzemszünetet tart augusztus 19-én és 20-án

gazdaság
2022 augusztus 13., 18:06
comments 2

A Független Benzinkutak Szövetsége tiltakozásul üzemszünetet tart augusztus 19-én és 20-án – derül ki az RTL híradójából. Azt mondták, még mindig nem kapták meg a júliusra járó, literenként húsz forintos állami támogatást, ráadásul augusztustól minden korábbinál kevesebb üzemanyagot szállítanak a nagykereskedők, a megrendelt mennyiségnek csak a felét.

Emiatt a kisebb töltőállomások nagyjából harmadát üzemeltető vállalkozások legfeljebb kávét adnak el jövő pénteken és szombaton, így a nagy hálózatok megugrott forgalomra és fennakadásokra számítanak kútjaik egy részén.

A szövetség elnöke, Egri Gábor azt tanácsolja, augusztus 20. előtt mindenki teli tankkal induljon útnak. Azt mondta, úgy számolnak, hogy jövő héten 5-600 benzinkút csatlakozhat a két napos tiltakozáshoz, egyben közölték, hogy ha a jövő hét elején megkapják a júliusban elmaradt állami támogatást, akár el is állhatnak a két napos üzemszünettől.

A MOL, az OMW és a Shell jelezte, hogy ők jövő héten is a szokásos nyitva tartással várják az autósokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.