Hadházy szerint az ITM óránként bruttó 50 ezer forintot fizet a Századvég tanácsaiért

POLITIKA
2022 augusztus 30., 12:54
comments 10

A Palkovics László által vezetett minisztérium és a Századvég közötti szerződésekről írt Facebook-oldalán Hadházy Ákos.

Bejegyzése szerint:

„A meteorológusokat kirúgó Palkovics László minisztériuma ÓRÁNKÉNT bruttó 50 ezer (!) forintot fizet a Századvég tanácsaiért. Csak 2021-ben TÍZEZER ÓRÁNYI (!) TANÁCSADÁSÉRT fizettek ki a Századvég Alapítványnak, összesen bruttó félmilliárd(!) forint értékben. EZEN FELÜL évente 16 stratégiai TANULMÁNYT rendeltek, EGYENKÉNT nettó 51 millió forintért.”

A politikus arról is írt, hogy a 16 - iparági szakértők szerint 50-100 százalékkal túlárazott - stratégiai tanulmányt különösen ijesztőnek tartja, ez szerinte azt jelenti, hogy a Fidesz:

„Az adófizetők pénzén folyamatosan teszteli a választókat. Ezzel egyrészt a propagandagépezetnek ad muníciót, másrészt – ez a kormányzás minőségéből is látszik – nem azokat a döntéseket hozza meg amelyek szükségesek, hanem amit a közvélemény-kutatások alapján népszerűnek lát.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.