Irán lezárta az Irakkal közös határát

külföld
2022 augusztus 30., 07:51
comments 3

Kedden lezárta Irán az Irakkal közös szárazföldi határát a hétfőn kirobbant bagdadi zavargások miatt, írja az AP. A teheráni állami televízió felszólította az irániakat, hogy egyelőre ne utazzanak a szomszédos államba. A határátkelők lezárását az Irakban elrendelt kijárási korlátozásokkal indokolták. A két ország közti légi közlekedést már hétfő este felfüggesztették. Az emírségekbeli Emirates légitársaság szintén leállította bagdadi járatait.

photo_camera Fotó: HUSSEIN FALEH/AFP

Az iraki fővárosban azután robbantak ki zavargások, hogy váratlanul lemondott Muktada asz-Szadr síita hitszónok és politikai vezető. Hívei összecsaptak a rohamrendőrökkel, és megrohamozták a parlamentet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.