Irán lezárta az Irakkal közös határát

külföld
2022 augusztus 30., 07:51
comments 4

Kedden lezárta Irán az Irakkal közös szárazföldi határát a hétfőn kirobbant bagdadi zavargások miatt, írja az AP. A teheráni állami televízió felszólította az irániakat, hogy egyelőre ne utazzanak a szomszédos államba. A határátkelők lezárását az Irakban elrendelt kijárási korlátozásokkal indokolták. A két ország közti légi közlekedést már hétfő este felfüggesztették. Az emírségekbeli Emirates légitársaság szintén leállította bagdadi járatait.

photo_camera Fotó: HUSSEIN FALEH/AFP

Az iraki fővárosban azután robbantak ki zavargások, hogy váratlanul lemondott Muktada asz-Szadr síita hitszónok és politikai vezető. Hívei összecsaptak a rohamrendőrökkel, és megrohamozták a parlamentet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt