Serena Williams győzelemmel kezdett az utolsó tornáján

sport
2022 augusztus 30., 04:44

Elkezdődött a 2022-es US Open, amelynek Serena Williams közelgő visszavonulása az egyik nagy szenzációja. A 23-szoros GS-bajnoknak minden bizonnyal ez lesz az utolsó tornája, így minden egyes mérkőzés akár az utolsó is lehet.

Az első akadályt simán vette Williams, 6-3, 6-3-ra nyert a montenegrói Danka Kovinic ellen 25 ezer néző előtt. A 40 éves Williams szerdán az észt második kiemelt Anett Kontaveit ellen játszik a második fordulóban.

A nyílt bajnokságok korszakában nála senki se nyert több Grand Slamet, és a történelem során is csak Margaret Court előzi meg 24 győzelemmel.

Serena Williams Wimbledonban, 2019-ben.
photo_camera Serena Williams Wimbledonban, 2019-ben. Fotó: BEN STANSALL/AFP

"Tudom, vannak rajongók, akik arról álmodoztak, hogy Londonban befoghatom Margaretet, vagy hogy majd New Yorkban befogom, és a díjátadón mondom, hogy viszlát. Megértem. Ez szép álom. De nem vágyok valami ceremoniális végső pillanatra a pályán. Szörnyű vagyok búcsúzkodásában, a világ legrosszabbja. De kérlek, tudnotok kell, hogy hálásabb vagyok annál, mintsem szavakkal ki tudnám fejezni" - írta korábban. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.