100 áldozata volt a koronavírusnak Magyarországon a múlt héten

járvány
2022 augusztus 31., 07:38
comments 1

Kiadta a járványról szóló heti jelentését az operatív törzs.

Eszerint 12 157 új fertőzöttet regisztráltak, a múlt héten jelentett 14 742-nél kevesebbet, de továbbra sem árulják el, hogy hány tesztet végeztek.

link Forrás

100 újabb áldozata volt a múlt héten a koronavírusnak. Ez a szám lassan csökken hétről hétre (két hete 117, egy hete 108 halálesetet jelentettek). Összesen eddig hivatalosan 47 291 áldozata volt a járványnak 2020 márciusa óta.

link Forrás

Most éppen azt mondják, hogy 978 koronavírus-fertőzöttet ápolnak kórházban. Ez elvileg fontos szám, de az adatszolgáltatás kihívásokkal küszködik. Legalábbis nehezen képzelhető el, hogy két hete hirtelen 62 százalékkal csökkent, majd a követvető héten 120 százalékkal nőtt a kórházban kezelt covidosok száma. Hiába kérdeztünk rá erre az operatív törzsnél, egy hete nem válaszolnak a kérdéseinkre. Megkérdeztük azt is, hogy érdemes-e tőlük kérdezni bármit, de erre sem válaszoltak.

link Forrás

Mindenesetre a hivatalos számok alapján most csökkent a kórházban lévő covidosok száma. Lélegeztetőgépen 23-an vannak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.