600-800 milliárd dollárba kerülhet Ukrajna újjáépítése

háború
2022 augusztus 31., 16:39
comments 2

Ukrajna helyreállítása az Oroszországi Föderáció ellen vívott teljes körű háború befejezése után 600–800 milliárd dollárba fog kerülni – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök a Francia Vállalkozások Mozgalmához intézett beszédében, amelyet a korrespondent.net idéz.

„600–800 milliárd hangzott el Luganóban. Az ellenőrzött elemzések alapján úgy gondoljuk, ilyen mértékű pusztítás történt. Mindennek a helyreállításához hozzávetőlegesen ekkora összegre van szükség” – hangsúlyozta az elnök.

Az államfő kijelentette, jelenleg nehéz pontos számot mondani, mert folyik a háború.

Zelenszkij szerint mindenekelőtt az infrastruktúra helyreállítására kell összpontosítani.

„Ma az infrastruktúra helyreállítására koncentrálnék: az oktatási infrastruktúrára, a kikötői infrastruktúrára, a közlekedési infrastruktúrára és az emberek lakhatására, mert az a feladatunk, hogy visszahozzuk őket” – mondta az elnök. (Karpataljalap.net)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.