A Gazprom teljesen leállította a gázáramlást az Északi Áramlat gázvezetéken keresztül

energia
augusztus 31., 6:44
comments 1

Nullára csökkent a gázáramlás az Északi Áramlat 1 gázvezetéken keresztül, miután a Portovaja kompresszorállomáson megkezdődtek a tervezett javítási munkálatok – közölte a Kommerszant orosz gazdasági lap a vezeték üzemeltetője, a Nord Stream AG adataira hivatkozva.

photo_camera Illusztráció: Stefan Sauer/dpa via AFP

A megfigyelési adatok szerint közép-európai idő szerint hajnali 1 óra után a szállítás 14 437 484 kilowattóráról 10 ezer kilowattórára, 6 óra után pedig 0-ra csökkent.

Az előzetes tájékoztatás szerint augusztus 31-én közép-európai idő szerint 3 órától szeptember 3-án moszkvai idő szerint 3 óráig nem lesz gázszállítás a vezetéken keresztül. A javítási munkálatok befejezése után a gázszivattyúzás a vezetéken keresztül napi 33 millió köbméteres szinten áll helyre.

A múlt héten – egyebek között a gázvezeték közelgő leállásának hatására – a gáz ára Európában elérte az 1000 m3-enkénti 3000 dollárt. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt