„Amiként a Nagy-Magyarország, úgy a Székelyföld álmát is csírájában el kell tiporni”

külföld
augusztus 31., 19:07
comments 3

Szurkolóinak magyarellenes megnyilvánulásai miatt nem játszhatja Kolozsváron a két soron következő hazai mérkőzését az Universitatea Cluj labdarúgóklub.

A román szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága azért büntette meg a kisebbik kolozsvári csapatot, mert annak drukkerei a Sepsi OSK elleni, múlt hétfői bajnoki meccsen magyarellenes rigmusokat skandáltak, magyarokat sértő molinókat feszítettek ki. A szerdai határozatot a román első osztályú bajnokságot szervező Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) tette közzé a honlapján. A pálya betiltása mellett az Universitateának 25 ezer lejes – kétmillió forintos – bírságot is kell fizetnie.

A klub máris közölte, hogy a soron következő hazai mérkőzését Medgyesen játssza.

Az augusztus 22-én játszott mérkőzést tíz percre félbe kellett szakítania a játékvezetőnek a szurkolók megnyilvánulásai miatt. A molinók egyikén azt írták: „Amiként a Nagy-Magyarország, úgy a Székelyföld álmát is csírájában el kell tiporni, és a sepsiszentgyörgyi, csíki és udvarhelyi horthysta csapatokat is el kell tüntetni a labdarúgás térképéről”. Egy másik molinón a „Székelyföld nem létezik” felirat volt olvasható. Az egyetemi csapat ultrái emellett a „Kifele a magyarokkal az országból” jelszót skandálták.

A magyarbarátként elkönyvelt CFR Cluj mellett idén második kolozsvári csapatként az Universitatea is a román első osztályban játszik. Az egyetemi csapat szurkolóinak szélsőséges megnyilvánulásai korábban is sok gondot okoztak a hatóságoknak. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt