„Amiként a Nagy-Magyarország, úgy a Székelyföld álmát is csírájában el kell tiporni”

külföld
2022 augusztus 31., 19:07

Szurkolóinak magyarellenes megnyilvánulásai miatt nem játszhatja Kolozsváron a két soron következő hazai mérkőzését az Universitatea Cluj labdarúgóklub.

A román szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága azért büntette meg a kisebbik kolozsvári csapatot, mert annak drukkerei a Sepsi OSK elleni, múlt hétfői bajnoki meccsen magyarellenes rigmusokat skandáltak, magyarokat sértő molinókat feszítettek ki. A szerdai határozatot a román első osztályú bajnokságot szervező Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) tette közzé a honlapján. A pálya betiltása mellett az Universitateának 25 ezer lejes – kétmillió forintos – bírságot is kell fizetnie.

A klub máris közölte, hogy a soron következő hazai mérkőzését Medgyesen játssza.

link Forrás

Az augusztus 22-én játszott mérkőzést tíz percre félbe kellett szakítania a játékvezetőnek a szurkolók megnyilvánulásai miatt. A molinók egyikén azt írták: „Amiként a Nagy-Magyarország, úgy a Székelyföld álmát is csírájában el kell tiporni, és a sepsiszentgyörgyi, csíki és udvarhelyi horthysta csapatokat is el kell tüntetni a labdarúgás térképéről”. Egy másik molinón a „Székelyföld nem létezik” felirat volt olvasható. Az egyetemi csapat ultrái emellett a „Kifele a magyarokkal az országból” jelszót skandálták.

A magyarbarátként elkönyvelt CFR Cluj mellett idén második kolozsvári csapatként az Universitatea is a román első osztályban játszik. Az egyetemi csapat szurkolóinak szélsőséges megnyilvánulásai korábban is sok gondot okoztak a hatóságoknak. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.