Korrupció gyanújával őrizetbe vették az Országos Roma Önkormányzat elnökét

bűnügy
2022 augusztus 31., 11:59
comments 14

Korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt az ügyészség őrizetbe vette az Országos Roma Önkormányzat elnökét, Agócs Jánost.

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség akkori, civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára (b) és Agócs János, az ORÖ elnöke koszorúz a roma holokauszt emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen Budapesten, az ORÖ székháza falán található emléktáblánál 2020. augusztus 2-án.
photo_camera Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség akkori, civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára (b) és Agócs János, az ORÖ elnöke koszorúz a roma holokauszt emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen Budapesten, az ORÖ székháza falán található emléktáblánál 2020. augusztus 2-án. Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást.

A nyomozó ügyészség további bizonyítékok beszerzése és az elkövető elfogása érdekében összehangolt eljárási cselekményeket hajt végre, ezek folyamatban vannak.

A nyomozó ügyészség által őrizetbe vett Országos Roma Önkormányzat elnökét érintő ügyről az elsődleges nyomozati cselekmények után – várhatóan csütörtökön – adnak részletesebb tájékoztatást.

A Belügyminisztérium nem folyósította az Országos Roma Önkormányzatnak (ORÖ) a harmadik negyedévre járó 160 millió forintos támogatást, így nehéz helyzetbe került a szervezet – írta meg két hete a Népszava.

Februárban írtunk arról, hogy soha annyi nemzetiségi roma szavazó nem regisztrált a választásokra, mint idén, de az ORÖ végül nem tudott nemzetiségi listát állítani. A listaállítás ugyanis veszekedésbe fulladt, miután a Fidesz által támogatott Farkas Félix és a novemberben megválasztott Agócs János listavezetőségéről továbbra sem sikerült dönteni. Agócs megválasztását a rivális Lungo Drom sikerrel támadta meg novemberben az Alkotmánybíróságon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.