Gyásznap van ma Kárpátalján, miután a napokban a munkácsi 128-asok 7 katonája is meghalt az orosz–ukrán fronton

háború
2022 szeptember 02., 04:38
comments 2

A munkácsi 128-as hegyi rohamdandár 7 katonája vesztette életét a háborúban a napokban, a megyében gyásznapot hirdettek a történtek miatt szeptember 2-ára – írja a Karpataljalap.net.

A nagyrészt a herszoni ellentámadásban elhunyt katonák: Andrij Kosztik (Kőrösmező), Roman Hrapenyuk (Rahó), Vaszil Popadics (Terebesfejérpatak), Vaszil Babics (Munkács), Sztepan Eperesi (Királyháza), Ivan Drija (Királyháza) és Szerhij Csernikov (Ungvár).

Az állami lobogók félárbócon maradnak, kijevi idő szerint 9 órakor egyperces néma csenddel tisztelegnek a katonák emléke előtt, a templomokban szentmiséket tartanak az elhunytak lelki békéjéért.

A hírt Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztráció vezetője közölte.

photo_camera „Herszon – Ukrajna” feliratú drapériát tart egy férfi egy kijevi demonstráción 2022. augusztus 28-án Fotó: RUSLAN KANIUKA/NurPhoto via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.