Ársapkát tenne az orosz olajra az Európai Bizottság

energia
2022 szeptember 05., 19:08
comments 5

Már készül az az uniós javaslat, amivel az elszálló elengiaáraknak kitett háztartásoknak és vállalkozásoknak segítenének, közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfőn. Ennek az egyik eleme, hogy ársapkát tennének az Oroszországból érkező olaj árára. Von der Leyen szerint Vlagyimir Putyin fegyverként használja az energiaforrások elzárását és manipulálni akarja az európai energiapiacot, de el fog bukni.

Az Európai Bizottság tervezett javaslatainak célja továbbá a villamosenergia-kereslet visszaszorítása, valamint az energiacégektől származó adóbevételek felhasználása a kiszolgáltatott fogyasztók és vállalkozások támogatására. Valamint az EU támogatni akarja azokat a villamosenergia-termelőket, akik likviditási nehézségekkel küszködnek.

Ursula von der Leyen várhatóan szeptember 14-én Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén elmondani tervezett évértékelő beszédében mutatja be a kialakult európai energiahelyzet megoldását célzó uniós bizottsági javaslatot. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt