Ársapkát tenne az orosz olajra az Európai Bizottság

energia
2022 szeptember 05., 19:08
comments 5

Már készül az az uniós javaslat, amivel az elszálló elengiaáraknak kitett háztartásoknak és vállalkozásoknak segítenének, közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfőn. Ennek az egyik eleme, hogy ársapkát tennének az Oroszországból érkező olaj árára. Von der Leyen szerint Vlagyimir Putyin fegyverként használja az energiaforrások elzárását és manipulálni akarja az európai energiapiacot, de el fog bukni.

link Forrás

Az Európai Bizottság tervezett javaslatainak célja továbbá a villamosenergia-kereslet visszaszorítása, valamint az energiacégektől származó adóbevételek felhasználása a kiszolgáltatott fogyasztók és vállalkozások támogatására. Valamint az EU támogatni akarja azokat a villamosenergia-termelőket, akik likviditási nehézségekkel küszködnek.

Ursula von der Leyen várhatóan szeptember 14-én Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén elmondani tervezett évértékelő beszédében mutatja be a kialakult európai energiahelyzet megoldását célzó uniós bizottsági javaslatot. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.