Az OMSZ-ből kialakítandó új klímakutató szolgálatról egyeztetett Palkovics miniszter Ürge-Vorsatz Diánával

klímaváltozás
2022 szeptember 05., 13:35
comments 9

A mai napon a Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület – HuPCC – alelnökével, Ürge-Vorsatz Diánával egyeztetett a technológiai és ipari miniszter. Palkovics még augusztus végén, az OMSZ vezetőinek kirúgása után adta elő a javaslatát, miszerint az OMSZ-t Országos Meteorológiai és Klímakutató Szolgálattá alakítják. Erre 2027-ig kétmilliárd forintot fordít a kormány.

A minisztérium Facebook posztja szerint „folyamatban lévő energetikai és klímapolitikai projekteket tekintettek át" és „megállapodtak abban, hogy a HuPCC a minisztériummal együttműködve segíti kialakítani a leendő Országos Meteorológiai és Klímakutató Szolgálat szakmai irányvonalait.

A HuPCC azért jött létre tavaly, hogy tájékoztassa a kormányzatot a klímaváltozásról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.