Az OMSZ-ből kialakítandó új klímakutató szolgálatról egyeztetett Palkovics miniszter Ürge-Vorsatz Diánával

klímaváltozás
2022 szeptember 5., 13:35
comments 9

A mai napon a Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület – HuPCC – alelnökével, Ürge-Vorsatz Diánával egyeztetett a technológiai és ipari miniszter. Palkovics még augusztus végén, az OMSZ vezetőinek kirúgása után adta elő a javaslatát, miszerint az OMSZ-t Országos Meteorológiai és Klímakutató Szolgálattá alakítják. Erre 2027-ig kétmilliárd forintot fordít a kormány.

A minisztérium Facebook posztja szerint „folyamatban lévő energetikai és klímapolitikai projekteket tekintettek át" és „megállapodtak abban, hogy a HuPCC a minisztériummal együttműködve segíti kialakítani a leendő Országos Meteorológiai és Klímakutató Szolgálat szakmai irányvonalait.

A HuPCC azért jött létre tavaly, hogy tájékoztassa a kormányzatot a klímaváltozásról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt