Balos családból jön, liberális diák volt, és most adócsökkentést ígér az új brit kormányfő

Lezárt tartalom a Kör tagjainak külföld
2022 szeptember 05., 11:45
comments 10

Ahogy azt minden előrejelzés megjósolta, Liz Trusst választotta elnökéül a brit konzervatív párt hétfőn. Ebből következik, hogy keddtől ő lesz Nagy-Britannia miniszterelnöke. A párttagok által leadott szavazatok közül 81 326-ot kapott, míg riválisa, Rishi Sunak 60 399-et.

Nehéz időszakban veszi át a kormányzást: az ellenzéki munkáspárt tavaly év vége óta népszerűbb, mint a kormányzó konzervatívok; és amióta eldőlt, hogy Boris Johnsonnak távoznia kell, a különbség tovább nőtt a két rivális között a baloldal javára.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.