Pár napot élt meg az ölelkező orosz és ukrán katonák falfestménye Melbourne-ben

háború
2022 szeptember 05., 05:04
comments 1

Éles reakciókat váltott ki egy új melbourne-i falfestmény, amelyen néhány napig ölelkező orosz és ukrán katonák voltak láthatók. Ukrajna ausztráliai nagykövete szerint az alkotónak „fogalma sincs Oroszország ukrajnai inváziójáról”, és „hamis egyenlőségjelet tesz agresszor és áldozat közé”.

link Forrás

A festmény készítője, Peter Seaton azt mondta, bármennyire is utálják érte, neki spirituális elképzelései vannak az emberek egységességéről, hogy „mindnyájan egyek vagyunk”, és „alapvetően több bennünk a közös, mint ami elválaszt”.

Ezzel együtt vállalta, hogy el fogja távolítani a képet, amit a nagykövet által megosztott fotó alapján meg is tett. (Guardian)

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.