Bezár a Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdő

gazdaság
2022 szeptember 06., 12:14

Hivatalosan is szünetel szeptember 1-jétől a Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdő működése – közölte a barcsihirek.hu-val a falu polgármestere. Haraszti Attila hozzátette, nemcsak vendéget nem fogadnak, az orvosi kezeléseket sem tudják biztosítani.

Korábban már írtunk arról, hogy nehéz helyzetbe kerültek a növekvő energiaárak miatt a hazai fürdők.

A barcsihirek.hu szerint Csokonyavisontán a probléma nem friss, korábban többször írtak ki pályázatot üzemeltetésre és értékesítésre, a falu ugyanis a bevételekből nem tudja fenntartani a fürdőt. Egy újabb üzemeltetési pályázat jelenleg is elbírálási szakaszban van.

A polgármester szerint a megnövekedett energiaköltségeket az önkormányzat most sem tudja finanszírozni, az üzemeltetés nem rentábilis, ezért a szüneteltetés mellett döntöttek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.