„Szavazz ránk, hogy soha többé ne kelljen ilyet látnod” – mondta a Liga politikusa, és egy roma nőre mutatott

külföld
2022 szeptember 06., 12:58
comments 9

A Matteo Salvini vezette Liga politikusa odasétált egy roma nőhöz, majd belemondta a kamerába, hogy ha rájuk szavaznak az emberek, akkor többet nem kell ilyeneket látniuk. A nő először integetett is, majd miután megértette, hogy mi történik, megkérte a politikust, hogy ne mondjon ilyet, illetve hozzátette, hogy „nem félek”.

link Forrás

Alessio Di Giulio a rasszizmus vádját visszautasította – mondván, nigériai barátnője van –, és valójában az utcai kéregetésre gondolt, amit bár valamennyire korlátoznak az olasz törvények, nem minősül bűncselekménynek.

A jobboldali Liga jelenleg koalíciót alkot Silvio Berlusconi Forza Italiájával és a populista 5 Csillag Mozgalommal. A párt népszerűsége azonban a választások előtt Giorgia Meloni előretörésével, az Olasz Testvérek folyamatos erősödésével csökken.

Matteo Salvini szerint a videó ostobaság volt, „a problémákat törvénykezéssel oldod meg, nem videókkal, ahol egy embert pécézel ki”, mondta. Salvini még 2018-ban az ígérte, kiutasítják az illegálisan Olaszországban élő romákat. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.