Valószínű, hogy megtalálták a lett partoknál rejtélyes körülmények között lezuhant repülő maradványait a tenger mélyén

repülés
2022 szeptember 06., 15:15

Emberi maradványokat és törmeléket találtak a Balti-tenger felett rejtélyes körülmények között eltűnt magánrepülőgép utáni kutatás során Lettország partjai előtt – közölte Peteris Subbota korvettkapitány, a lett haditengerészet kereső-mentő tevékenységét összehangoló központjának vezetője.

Mint mondta, feltételezhetően a szerencsétlenséggel kapcsolatba hozható emberi holttestek maradványait találták meg a kutatás során a lett parti őrség hajói és tengeralattjáró-robotjai.

A Cessna 551 típusú gép vasárnap este zuhant le Lettország partjai előtt, fedélzetén négy emberrel. Az Ausztriában regisztrált könnyű repülőgép a spanyolországi Jerezből indult Kölnbe, de röviddel a felszállást követően nyomásproblémákat jelzett a kabinban. Spanyol, francia, német, majd NATO-vadászgépek próbáltak sikertelenül kapcsolatot teremteni a géppel, amelynek pilótafülkéjében és kabinjában sem láttak senkit. A nagy valószínűséggel robotpilóta irányítása alatt repülő Cessna végül a Balti-tenger felett tűnt el a radarernyőkről, és a lettországi Ventspils településtől 37 kilométerre északnyugatra zuhant a tengerbe.

Az Express és a Kölner Stadt-Anzeiger című német lapok tudomása szerint a magánrepülőgépen egy ismert helyi üzletemben – egyben amatőr pilóta –, az ő felesége és a lánya, illetve a lány barátja utaztak.

Sajtóértesülések szerint az 1979-ben épült gépen nem volt fekete doboz, ami segíthetne a baleset okának kiderítésében. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.