Először szerepelt azonos nemű pár a Peppa malac című rajzfilmben

Média
2022 szeptember 07., 18:14
comments 20

Az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Ausztrália és Latin-Amerika óvodáskorú közönsége által kedvelt Peppa Malac vitathatatlanul a világ egyik legismertebb - és legnépszerűbb - rajzfilmállata.

Így talán nem meglepő, hogy a műsor első azonos nemű párjának bemutatása nagy port kavart.

link Forrás

A Családok című epizód során, amit kedden sugároztak először az Egyesült Királyságban a Peppa Malacot készítő Channel 5 csatornán, Peppát bemutatták a barátja, Penny Jegesmedve anyukáinak.

Miközben rajzolt egy portrét a családjáról, Penny kifejtette: "Az anyukámmal és a másik anyukámmal élek. Az egyik mami orvos, a másik mami pedig spagettit főz".

A Mark Baker és Neville Astley brit animátorok által készített rajzfilm 2004 óta fut. 18 év alatt ez az első alkalom, hogy azonos nemű pár szerepel benne.

Ez két évvel azután történt, hogy egy amerikai weboldalon petíciót hoztak létre, amiben szivárványcsaládot követeltek a rajzfilmbe. A petíció közel 24 ezer aláírást gyűjtött össze.

„A Peppa Malacot néző gyerekek befolyásolható korban vannak” - írták a petíció készítői. „Az azonos nemű családok kizárása arra tanítja őket, hogy csak az olyan családok normálisak, ahol vagy egy szülő vagy két különböző nemű szülő van.”Robbie de Santos, a Stonewall LMBTQ jogvédő szervezet kommunikációs és külső ügyekért felelős igazgatója fantasztikusnak nevezte, hogy a fiktív Peppatownban azonos nemű családot láthatunk. (via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.