Putyinnak fenntartásai vannak a brit demokráciával szemben

külföld
2022 szeptember 07., 14:46
comments 11

Liz Truss megválasztásával kapcsolatban most nyilvánult meg először Putyin. A demokráciák védőszentje szerint Nagy-Britannia vezetőinek megválasztási módszere "távol áll a demokratikustól".

photo_camera Fotó: Szergej Bobiljov/AFP

Itt arra utalt, hogy a mostani elnökválasztás lényegében a Tory konzervatív párt elnökének kiválasztásáról szólt, amiben a párttagok választottak vezetőt, nem pedig az egész ország.

"Nagy-Britannia népe ebben az esetben nem vesz részt a kormányváltásban. Az ottani uralkodó elitnek megvannak a saját megállapodásaik" - mondta a vlagyivosztoki gazdasági fórumon az orosz elnök.

Az orosz vezetés amúgy se szívlelte Trusst, amiért az külügyminiszterként kiállt Ukrajna mellett és Oroszország ellen. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.