Süli a közlönyből tudta meg, hogy elfogadták a lemondását

belföld
2022 szeptember 07., 14:46

A kitudjamiért lemondott Süli János, a külügy egykori paksi bővítésért felelős államtitkárát épp irodája rendezgetése közben kapta el a Magyar Hang kedden nap közben. A lap nem hivatalosan értesült Süli távozásáról, Süli akkor nem tudta megerősíteni az információt.

Kedden este aztán a Magyar Közlönyből kiderült, hogy Süli lemondott a tisztségéről. Valamint az is, hogy Süli azért nem erősítette meg az infót, mert még ő maga sem volt biztos bene, hogy az Orbán-kabinet elfogadja a lemondását.

"Én is csak este, a Magyar Közlönyből tudtam meg, hogy jóváhagyták a kérésemet" - mondta a volt államtitkár.

Kedden a paksi vezetők menesztéséről szólva felidézte, hogy Szijjártó Péter már júliusban, isztambuli látogatásán előre jelezte, hogy szeptembertől új vezérigazgató irányítja a Paks II. beruházás: Jákli Gergely az Eximbanktól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.