Süli János nem államtitkár többé

belföld
2022 szeptember 06., 20:00
comments 13

Lemondott posztjáról Süli János, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára – derül ki a köztársasági elnök friss határozatából, amelyet a miniszterelnök is ellenjegyzett.

Süli János az előző Orbán-kormányban tárca nélküli miniszterként felügyelte a paksi bővítést, míg az új kabinetben államtitkárként lett volna ugyanez a feladata, miként korábban írtuk, havi 3,7 millió forinttal szerényebb fizetésért.

Süli János
photo_camera Süli János Fotó: Németh Dániel/444

Az ötödik Orbán-kormányban a paksi bővítés Szijjártó Péter külügyminiszterhez került, aki a nemzetközi energiaügyekért és az energiabiztonságért is felel.

Az elmúlt hetekben ellentmondásos hírek jelentek meg az újonnan építendő paksi blokkok engedélyezésével kapcsolatban, emellett komoly kritikát fogalmazott meg Lázár János építésügyi miniszter, aki azt mondta, „ősbűn, hogy Paks 2 jövőre nem termel áramot, a legsúlyosabb kormányzati hibák egyike”. További érdekesség, hogy ezzel lényegében Szijjártó Péter külügyminiszter, Süli János főnöke is egyetértett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.