Süli János nem államtitkár többé

belföld
szeptember 6., 20:00
comments 14

Lemondott posztjáról Süli János, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára – derül ki a köztársasági elnök friss határozatából, amelyet a miniszterelnök is ellenjegyzett.

Süli János az előző Orbán-kormányban tárca nélküli miniszterként felügyelte a paksi bővítést, míg az új kabinetben államtitkárként lett volna ugyanez a feladata, miként korábban írtuk, havi 3,7 millió forinttal szerényebb fizetésért.

photo_camera Süli János Fotó: Németh Dániel/444

Az ötödik Orbán-kormányban a paksi bővítés Szijjártó Péter külügyminiszterhez került, aki a nemzetközi energiaügyekért és az energiabiztonságért is felel.

Az elmúlt hetekben ellentmondásos hírek jelentek meg az újonnan építendő paksi blokkok engedélyezésével kapcsolatban, emellett komoly kritikát fogalmazott meg Lázár János építésügyi miniszter, aki azt mondta, „ősbűn, hogy Paks 2 jövőre nem termel áramot, a legsúlyosabb kormányzati hibák egyike”. További érdekesség, hogy ezzel lényegében Szijjártó Péter külügyminiszter, Süli János főnöke is egyetértett.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt