Ukrajna felelősséget vállal a Krím-félsziget bombázásért

háború
2022 szeptember 07., 19:44

Hosszas tagadás után Ukrajna felvállalta a krími orosz támaszpontok támadását. A támadás talán a régen beharangozott herszoni ukrán offenzíva nyitánya lehet.

Robbanások és gomolygó füstfelhő a Szaki légitámaszpontnál a Krím nyugati partján, Novofedorivka közelében, ahol az orosz védelmi minisztérim tájékoztatása szerint lőszerraktárak robbantak fel.
photo_camera Robbanások és gomolygó füstfelhő a Szaki légitámaszpontnál a Krím nyugati partján, Novofedorivka közelében, ahol az orosz védelmi minisztérim tájékoztatása szerint lőszerraktárak robbantak fel. Fotó: OBTAINED BY REUTERS/via REUTERS

Előzőleg orosz katonák eldobott cigicsikkeit okolták a robbanásokért.

Az Ukrinform hírügynökség közölte a legfelsőbb tábornok Valerij Zaluznyi cikkét, melyben felvállalták a támadást, valamint az orosz atomtámadás esélyeinek növekedéséről is beszélt. (BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.