A Radnóti 45 tanára nem veszi fel a munkát pénteken

oktatás
2022 szeptember 08., 17:11
comments 4

Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolájának 45 tanára munkabeszüntetéssel csatlakozik a tanévnyitóval egyidőben újrainduló tiltakozási hullámhoz. A Facebookon terjed az a tiltakozó levél, amelyet a munkabeszüntetéssel is tiltakozók mellett további 21 tanár írt alá:

Radnótis tanárok tiltakozó levele.
photo_camera Radnótis tanárok tiltakozó levele.

A múlt héten diákok tüntettek tanáraikért Budapesten, hétfőn pedig elindult az ún. gördülő polgári engedetlenség, amelyben a Tanítanék Mozgalom vezetői arra kérték a tanárkollégáikat, hogy folyamatosan, hétről hétre legyenek olyan iskolák, ahol – a lehetséges következményeket vállalva – beszüntetik a munkát a tanárok.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.