Az Olasz Testvérek felszólították a Rait, hogy ne adja le azt a Peppa Malac-részt, amiben azonos nemű pár is szerepel

külföld
2022 szeptember 09., 19:50

Az Olasz Testvérek posztfasiszta párt egyik vezető tagja felszólította a Rai állami műsorszolgáltatót, hogy ne adja le a Peppa Malac című rajzfilmsorozat epizódját, amelyben szerepel egy azonos nemű pár is.

A Családok című epizódot kedden mutatták be az Egyesült Királyságban, és két leszbikus jegesmedve van benne. A Penny nevű karakter azt mondja, hogy „az anyukámmal és a másik anyukámmal élek. Az egyik mami orvos, a másik mami pedig spagettit főz.” A család ezután leül egy közös étkezéshez.

Federico Mollicone, az Olasz Testvérek kulturális szóvivője szerint az epizód sugárzása Olaszországban „elfogadhatatlan lenne”. „Nem fogadhatjuk el a nemi indoktrinációt – mondta a La Stampának. – Ismét lecsapott a politikai korrektség a gyermekeink kárára. Nem lehetnek a gyerekek egyszerűen csak gyerekek?”

„Arra kérjük a Rait, hogy a szóban forgó epizódot ne sugározza semmilyen csatornán vagy internetes platformon” – mondta Mollicone.

Egyelőre nem világos, hogy Olaszországban mikor mutatnák be az epizódot. (The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.