Pénzmosással, csalással és összeesküvéssel vádolják Donald Trump vezető tanácsadóját, Steve Bannont

külföld
2022 szeptember 09., 12:46

Adománygyűjtéssel kapcsolatos csalással vádolják Donald Trump korábbi vezető tanácsadóját, az altright mozgalom vezéralakját, Steve Bannont. Bannont egyszer már bűnösnek találta az esküdtszék a Kongresszus megsértése miatt. Igaz, egy éve még 2 év börtönbüntetésről és pénzbírságról volt szó, ez idén júliusra 30 napra apadt.

photo_camera Fotó: JOHN NACION/NurPhoto via AFP

A 68 éves Bannon Trump főtanácsadója volt a „január 6-ai események” idején.

Most azzal vádolják, hogy átverte az amerikai–mexikói határfal megépítésére szervezett adománygyűjtő akció adományozóit. A nonprofit szervezet több mint 25 millió dollárt gyűjtött össze, és bár Bannon azt ígérte, egy fillért sem fog zsebre tenni ebből, állítólag több százezer dollárt utalt át belőle a munkatársainak.

„Ez történik a haldokló rezsim végnapjaiban – mondta, amikor bilincsben vitték a bíróságra. – Soha nem fognak elhallgattatni. Előbb meg kell ölniük” – tette hozzá. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.