Az ukránok folyamatosan foglalják vissza a városaikat

háború
2022 szeptember 10., 12:36
comments 13

A brit védelmi tárca szerint az oroszokat is meglepte az ukránok előretörése Harkiv közelében, mely során több kisebb várost visszafoglaltak - írja a BBC. Az ukrán erők 50 kilométernyire behatoltak a korábban orosz ellenőrzésű területre. Az ukrán támadás miatt az Izjum városa melletti orosz csapatok egyre inkább elszigetelődnek. Az Euromaidan hírei szerint már Izjum határát is elérték az ukrán csapatok.

photo_camera Visszafoglalt területen járőröző ukrán katonák Harkivban, szeptember 9-én. Fotó: METIN AKTAS/Anadolu Agency via AFP

Péntek este Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arról beszélt, hogy Harkiv megyében 30 települést foglaltak vissza az ukrán csapatok, folyamatosan veszik vissza az ellenőrzést és adják vissza „az ukrán zászlót és védelmet” az embereknek. Az ellentámadást néhány napja indították el. Az oroszokat azért is lephette meg a harkivi előretörés, mert ott most kevesebb csapatuk volt. Az ukrán offenzíva célja az lehet, hogy elvágja az oroszok utánpótlási vonalait Kupjanszk közelében és orosz katonák ezreit Izjumban.

Donbaszban eközben továbbra is heves harcok dúlnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.