Ablakból öntött vizet egy férfi a miskolci Hermann Ottó Gimnázium előtt tüntető diákokra

oktatás
2022 szeptember 12., 13:55
comments 25

Egy férfi az ablakból vizet locsolt a miskolci Hermann Ottó Gimnázium előtt élőlánccal tüntető diákokra, a DK becsületsértés és garázdaság miatt feljelentést tesz, írja a párt közleményében.

Hétfőn Miskolcon élőláncot alkottak, amiért korábban a helyi Hermann Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesét felmentette pozíciójából a tankerület, mert állításuk szerint ő volt a fő szervezője a szeptember 2-i polgári engedetlenségnek. Az élőlánc később spontán tüntetéssé alakult, amelyről szóló riportunkat itt olvashatják.

A tüntetés közben egy emeletes házból egy férfi vizet locsolt a tüntetőkre, az esetről pedig videó is készült.

A Demokratikus Koalíció (DK) ezért úgy döntött, becsületsértés és garázdaság vádjával feljelentést tesznek a vizet öntő férfi ellen.

„A DK közössége és a miskolciak is kiállnak egymásért, elfogadhatatlan és megbotránkoztató ugyanis, ami ma történt. A miskolci diákok becsületét senki semmilyen formában nem sértheti meg, nem engedhetjük, hogy megfélemlítsék őket!” - írják közleményükben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt