Újabb fürdőt zárnak be a magas energiaárak miatt

gazdaság
2022 szeptember 12., 07:03

A rezsiköltségek a tervezettnél sokkal magasabban alakulnak, így októbertől előreláthatóan legalább jövő májusig bezár a termálvíz miatt eddig télen is nyitva tartó Jászapáti Strandfürdő – írja a Portfolio a Jászsági Térségi Televízió riportja alapján.

Karkus Kálmán, a Jászapáti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. ügyvezetője azt mondta, hogy „az egyre növekvő energiaárak, rezsiköltségek okán a tervezettnél sokkal nagyobb költséget könyvelt el a városüzemeltetési Kft.”, így a tulajdonos Jászapáti Város Önkormányzattal egyeztetve a megnövekedett energiaárakkal összefüggésben arra a döntésre jutott, hogy „a téli üzemeltetést a költségcsökkentés érdekében” szüneteltetik. Hozzátette, hogy „bízva a gazdasági helyzet és a Kft. likviditási helyzetének javulásában”, terveik szerint 2023 májusában újranyitnak.

A meleg termálvizes fürdő általában télen is három medencével szokott nyitva lenni, tavaly pedig egy 200 milliós beruházással új csúszdarendszer is épült.

Augusztusban derült ki, hogy a megugró energiaárak miatt bezár a balatonboglári uszoda, szeptemberben pedig Csokonyavisonta polgármestere is bejelentette, hogy bezár a Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdő, mert a falu a bevételekből nem tudja fenntartani a fürdőt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.