DJ Tolo a Petőfi Rádió élő adásában állt ki a pedagógusok mellett

oktatás
2022 szeptember 13., 12:06
comments 19

Tolo, azaz Tollner Máté a Petőfi Rádió pénteki élő dj-szettjében állt ki a tiltakozó pedagógusokért és az általuk követelt jobb oktatási körülményekért. A zene fölött ugyanis az a szöveg volt hallható a Bohemian Betyars számából: „Süllyed az iskolánk sárba és piszokba. / Ma még kihúzhatjuk, ha mindenki fogja. / Későn fog ébredni az, aki most itt hagy. Csak fizessétek ki a tanárainkat!”

Instagram-posztjában Tolo azt írja, az élő műsor lehetővé tette számára, hogy egy olyan fontos ügyre is felhívja „a figyelmet a közmédiában, amiről nem esik elég szó ott.” Szülei is pedagógusok, és mint mondja, „kiemelkedő szerepe volt a középiskolának (Illyés Gyula Gimnázium, Budaörs) a neveltetésemben.” Szerinte tiszteletet érdemelnek a pedagógusok, különösen azok, akik a fenyegetések ellenére is kitartanak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.