Elfogták a veronai busztragédiában részes sofőrt, aki Békéscsabán bujkált

bűnügy
2022 szeptember 13., 15:26
comments 3

Őrizetbe vették V. Jánost, a 2017-es, 18 áldozatot követelő veronai baleset buszsofőrjét Magyarországon, egy héttel azután, hogy a veronai ügyészség nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene.

Polizia Di Stato / Anadolu Agency
photo_camera Polizia Di Stato / Anadolu Agency Fotó: Handout / Polizia Di Stato

A Franciaországból Budapestre tartó busz a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanárait és diákjait szállította, amikor a sofőr vezetés közben elaludt. V. Jánost a veronai bíróság első fokon 12 év, másodfokon 6 év börtönbüntetésre ítélte. A sofőr azzal védekezett, hogy a buszt nem ő, hanem a buszbalesetben szintén elhunyt váltótársa vezette.

Az elítélt egyetlen kinti tárgyaláson sem jelent meg, letartóztatni sem tudták. Mint kiderült, Békéscsabán bujkált, munkát is vállalt.

V. Jánost egy héten belül kiadják az olaszoknak, és bár kérelmezheti, hogy a büntetést itthon tölthesse, csak azután, hogy megérkezett a számára kijelölt olasz börtönbe. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.