A Belügyminisztérium lapja szerint az abortuszmódosítást a Bábaszövetség is jóváhagyta, csakhogy az már nem is létezik

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
szeptember 14., szerda 16:21
18
  • Papíron egyetlen külsős szervezettel konzultáltak az új irányelvről, ami előírja, hogy abortusz előtt minden nőnek meg kell hallgatnia a magzat szívhangját.
  • Ez a szervezet évek óta nem létezik, és a volt elnöke nem is támogatja a módosítást.
  • Az irányelvet tavaly frissítették legutóbb, elvileg három év múlva kellett volna, valamiért mégis sürgősnek látták beleírni ezt a részt.
  • Nem írták le, milyen kutatásokra támaszkodtak.

„A jelen szöveget minden társszerző és véleményező tagozat (...), illetve az Országos Bábaszövetség, mint szakmai szervezet elfogadta.”

Ezt írják a Belügyminisztérum által kiadott Egészségügyi Közlöny hétfői számában, amelyben közzétették a várandóssággal kapcsolatos új irányelveket. A frissített ajánlás szerint abortusz előtt meg kell mutatni a nőknek a magzat ultrahangképét, a szív pulzálását és a szívhangot. (Az orvosok eltérhetnének az irányelvtől, de ezt a passzust minisztériumi rendeletbe emelték, ami már kötelező erővel bír.)

Összesen négyszer szerepel a szövegben a Bábaszövetség, minden alkalommal véleményező szervként.

Csakhogy Országos Bábaszövetség évek óta nem létezik, a cégnyilvántartás szerint 2017-ben megszűnt.Kerestük a minisztériumot, miért hivatkoznak rájuk mégis, de egyelőre nem kaptunk választ.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt