Tüntetést szervez a Patent Egyesület a szívhangos abortuszrendelet miatt

szeptember 13., kedd 15:43
31

„A mostani lépés egyetlen valódi motivációja a nőgyűlölet. Egy életet sem fognak megmenteni azzal, hogy az abortusz mellett döntő nőt a magzati szívhang meghallgatására kényszerítik” – írja Facebookon a Patent Egyesület az új abortuszszabályozásról.

Az egyesület megmozdulást szervez a módosítás ellen szeptember 28-án, a biztonságos abortuszhoz való hozzáférés világnapján.

„A módosítás lényege, hogy mostantól az abortuszt igénybe vevő nőnek be kell mutatnia egy igazolást arról, hogy »a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt«, vagyis a magzati szívhangot egyértelműen azonosítható módon bemutatták neki. Ennek a felesleges és értelmetlen eljárásnak egyetlen célja van: az abortuszon áteső nők megalázása” – fogalmaznak.

A Patriarchátust Ellenzők Társasága jogvédő egyesület egyik legfőbb tevékenysége a nők és gyerekek elleni erőszak áldozatai számára fenntartott jogsegélyszolgálat működtetése.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt