„A szívhang meghallgatása miatt nem lesz kevesebb abortusz, ez csak a megalázás eszköze”

Lezárt tartalom a Kör tagjainak belföld
szeptember 14., 14:45
comments 5

Hétfő délután szép csendben egy közleményt adott ki Pintér Sándor belügyminiszter, amelyben kacifántosan úgy fogalmaztak, hogy „a szívdobbanás korszerű eszközökkel már a várandósság korai szakaszában kimutatható, ezért a szakmai irányelv teljesebb körben ajánlja a tájékoztatást a várandós nő számára.” A Magyar Közlöny végül egyértelműsítette, hogy miről is szól ez az új rendelet: minden nőnek meg kell hallgatnia a magzat szívhangját az abortusz előtt. A Patent Egyesület, nők jogaiért küzdő civil szervezet munkatársaival beszélgettünk a törvénymódosításról.

„Mindenképpen iszonyatosan dühítő ez az egész, de annyira nem váratlan. Ez egy hosszú évek óta tartó folyamat, amelynek ez csak a következő lépése. Ezt lopakodó szigornak szoktunk nevezni, miszerint nyíltan nem állnak bele egy teljes tiltásba, hanem csak apró, alattomos lépésekkel teszik egyre nehezebbé és egyre nehezebben elérhetővé az abortuszt a nők számára” - kezdi Petrás Boglárka, a Patent munkatársa.

Les Krisztina, a Patent másik munkatársa szerint az is nagyon bosszantó, hogy a kormány ismét szakmai egyeztetés, nyílt kommunikáció nélkül, sunyi módon hozta meg ezt a rendeletet.

Azt viszont rögtön az elején leszögezik, hogy a szívhang meghallgatása által nem lesz kevesebb abortusz.

Vásárolj előfizetést most féláron!

Akár 1000 forint alatt csatlakozhatsz, és olvashatod valamennyi cikkünket.

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt