A Twitter részvényesei megszavazták, hogy eladják a céget Elon Musknak

TECH
2022 szeptember 14., 11:04
comments 4

Elon Musk még április elején hozta nyilvánosságra, hogy már 9,2 százalékos részesedése van a Twitternél, és megvenné a céget, majd májusban „ideiglenesen felfüggesztette” az üzletet. Ekkor egy Twitter-posztban arra hivatkozott, hogy a cég vezetői nem tájékoztatták őt megfelelően arról, hány spam- és kamufiók van az oldalon, illetve nem tudták bebizonyítani neki, hogy ezek valós aránya nem éri el az öt százalékot.

Május végén szárnyra kapott az a hír is, hogy Musk direkt manipulálta a piacot, hogy alacsony áron vásárolhasson Twitter-részvényeket. Emiatt vizsgálatot indított ellene az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC), és több Twitter befektető is beperelte.

Júliusban már nagyon úgy tűnt, hogy a Tesla-vezér kihátrálna a 44 milliárd dolláros üzletből, ehhez viszont bizonyítania kellene, hogy a Twitter megsértette a korábbi megállapodást. Elemzők akkor azt jósolták, hogy hosszan elhúzódó jogi vita is lehet az ügyből. Pár nappal a hír után meg is írtuk, hogy a Twitter beperli Muskot, mondván, hogy huzavonájával rossz fényt vet a vállalatra (a Twitter részvényei júniusban tényleg 8 százalékot estek).

Musk és a Twitter-fiókja.
photo_camera Fotó: OLIVIER DOULIERY/AFP

Most a Twitter részvényesei megszavazták a 44 milliárd dolláros ajánlat elfogadását - írja a BBC -, ami azért lehet döntő lépés az ügyben, mert ezzel rákényszeríthetik Muskot a cég megvásárlására. A Twitter jelenleg 32 milliárd dollárt ér, ami jelentősen elmarad az áprilisi 44 milliárd dolláros ajánlattól.

A BBC értesülései szerint Delaware állam bírósága októberben tart majd meghallgatást, ekkor döntenek majd arról, Musknak meg kell-e vásárolnia a céget.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.