Kadirov már elrendelte volna az általános mozgósítást

háború
2022 szeptember 14., 16:11
comments 26

A csecsen elnök úgy gondolja, hogy az ukrajnai „különleges katonai művelet” miatt az orosz régióknak mozgósítást kellene hirdetniük, hogy segítsék az orosz hadsereget. Ramzam Kadirov belátta, hogy a „különleges katonai művelet” már régen katonai akcióvá alakult át, ezért ő már kihirdette volna a hadiállapotot. „Minden lehetőséget kihasználnék, hogy minél hamarabb végezzünk ezekkel a csótányokkal. Nem szabad addig várni, amíg az állami vezetés mozgósítást hirdet, mindannyiunknak mozgósítani kell, minden régiónak meg kell adnia az erőit és az eszközeit, a lehetőségeit. Ajánlja fel, hogy mivel tudják ma támogatni a hadseregünket” - üzente a Telegram-csatornáján.

Vlagyimir Putyin és Ramzan Kadirov
photo_camera Vlagyimir Putyin és Ramzan Kadirov Fotó: ALEXEI NIKOLSKY/AFP

Azt mondta, Csecsenföld kész további kilencezer embert küldeni Ukrajnába. Azt ígérte, a csecsen egységek akkor is folytatják a háborút Ukrajnában, ha az orosz „különleges katonai művelet” véget ér. „Ha a különleges műveletnek vége, a háborúnk ezekkel a sátániakkal nem fog véget érni. El kell pusztítanunk őket. Nem azért kezdtünk háborút velük, hogy meghátráljunk vagy engedjünk. Győzünk, még ha el is pusztulunk, a paradicsomban leszünk. Ha győzünk, a paradicsomban fogunk élni, egy földi paradicsomban.”

A Putyin feltétlen szövetségesének számító csecsen elnök az oroszok harkivi visszavonulása után a moszkvai hadvezetéssel ellentétben elismerte, hogy hibákat követtek el, és a stratégia megváltoztatását követelte. (Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.