Tóth Gabi önvizsgálatra szólítja fel azokat, akik gyűlöletet gerjesztenek körülötte

ÉLET
2022 szeptember 14., 16:19
comments 21

„Azért is némítottam el az oldalaimat, hogy legalább azokat az embereket, akik szeretnek, támogatnak, ne tegyem ki ennek a hihetetlen mértékű gyűlöletcunaminak, aminek én a középpontjába kerültem immár sokadik alkalommal” - írja Tóth Gabi új blogbejegyzésében. A csend megtörését azzal indokolja, hogy ezúttal valami eltört benne, és nem tud már úgy tenni, mintha minden a legnagyobb rendben lenne.

A „Meglátni a jót" című posztban Tóth a rá irányuló gyűlöletkampányról, a családját és az „életüket, egzisztenciájukat, elveiket, vallásukat” érő támadásokról és koronavírusos tapasztalatairól is írt.

Tóth Gabi az Emberi Erőforrások Minisztériuma által fenntartott Családbarát Magyarország Központ (2021 áprilisáig csak Családbarát Ország Központ, előtte pedig Zánka-Tours néven üzemelő vállalkozás) weboldalán, a csalad.hu-n írja blogját „Tóth Gabi - Kendőzetlenül” címmel, ahol rendszeresen osztja meg véleményét aktuális témákról.

A Családbarát Magyarország Központ a weboldal szerint „a munka és a család összeegyeztetésének és összekapcsolásának biztosításával, a női jogok érvényesülésének figyelemmel kísérésével, valamint a nemzedékek közötti együttműködés erősítésével összefüggő kormányzati feladatok megvalósításában” működik közre. Az Átlátszó szerint a szervezet 2019-ben közel tízmilliárd forint uniós forrást nyert képzésekre, babacsomagokra és óvodás gyereket nevelő anyáknak szóló önbizalom-tréningre.

photo_camera Fotó: Tóth Gabi/Facebook

A posztban Tóth Gabi azt írja: már előre látja a címeket, hogy „Tóth Gabi sajnáltatja magát" vagy „Tóth Gabi összeomlott" satöbbi. Tisztában van vele, hogy ezzel alapot ad más ismert embereknek is, hogy „lájkvadász bejegyzéseket" írjanak arról, hogy „rinyál".

Az írásban hosszan fejtegeti, hogy nem érti, milyen bűnt követett el, amiért évek óta ellenségnek van kikiáltva, de szerinte nem maradhat büntetlenül az, aki a gyermeke halálát kívánja. Ennek előzménye, hogy Tóth férje, Krausz Gábor azt állította, hogy Instagramon egy kommentben valaki azt írta, a legjobb az lenne, ha elvágná a lánya, majd a saját torkát. Tóth Gabi az esethez egy bibliai idézetet fűz:

„Az vesse rá az első követ, aki bűntelen közületek”,

és arra szólítja fel azokat, akik „gerjesztik körülötte a gyűlöletet", hogy tartsanak önvizsgálatot.

Írása ezen pontján beismeri, hogy amikor a róla szóló negatív híreket, cikkeket, kommenteket olvassa, kicsit mindig „belehal belül”, de kétéves kislánya miatt erősnek kell maradnia.

Tóth Gabi a Sugarbird új, műmatyó kollekciójának egy darabjában
photo_camera Tóth Gabi a Sugarbird új, műmatyó kollekciójának egy darabjában Fotó: Sugarbird/Instagram

Minden okkal történik

A bejegyzésben Tóth Gabi arról is ír, hogyan viselte, hogy elkapta a koronavírust. Amikor megérkeztek a tünetek, és pozitív lett a teszt, „az összes félelme bekapcsolt". Ezen a ponton a Covidot a szerelemhez hasonlítja, mert mindkettő olyan,

„mint egy tornádó: mindent elsöprő".

Az írás végén azt kívánja „azoknak az embereknek, akik pár lájkért mindenre képesek", hogy találják meg azt a társat, aki kiáll mellettük, és legyenek képesek megtanítani gyerekeiknek a „valódi, őszinte, feltétel nélküli elfogadást".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.