Azért jöttek Budapestre, hogy metrókocsikat graffitizzenek, elkapták őket

bűnügy
szeptember 15., 11:56
comments 6

Elfogtak két olasz, két bolgár és egy spanyol fiatalt, akik azért utaztak Budapestre, hogy telephelyeken álló metrókocsikat graffitizzenek, írja a police.hu.

photo_camera Fotó: Picasa/police.hu

Az egyik csapat 2022. szeptember 9-én éjszaka Újbudán, a következő két éjszakán pedig Kőbányán tört be a BKK telephelyére. Feliratokkal fújták össze a metrókocsikat, amivel egymillió forintot meghaladó kárt okoztak. Közben mobiltelefonjaikkal fotókat készítettek, akaratukon kívül segítve ezzel a nyomozók munkáját.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság falfirka elhelyezésével elkövetett, nagyobb kárt okozó rongálás miatt folytatott eljárást. Szeptember 11-én éjszaka az egyik telephely közelében három feltételezett tettest fogtak el: egy 26 éves olasz férfit, egy 28 éves olasz nőt és egy 29 éves spanyol férfit, akinek kocsijában megtalálták a festékszórókat és kesztyűket.

Hotelszobájuk átkutatásakor a rendőrök tíz memóriakártyát is lefoglaltak, amiken a helyszíneken készült fotók voltak. A gyanúsítottakat őrizetbe vették, és indítványozták letartóztatásukat.

A rendőrök szeptember 11-ére virradóan a metró újpesti üzemi területén kaptak el egy 17 és egy 20 éves bolgár fiatalt, akik a gyanú szerint ott firkálták a szerelvényeket. A fiúk levideózták, ahogy felfeszítik a szellőző ajtaját, bemásznak. Majd azt is, ahogyan menekülnek a biztonsági őrök elől. A felvétel azzal ér véget, ahogy a rendőrök karjaiba futnak. Az okozott kár 200 ezer forint, a IV. Kerületi Rendőrkapitányságon falfirka elhelyezésével elkövetett rongálás miatt hallgatták ki a két fiatalt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt