Azért jöttek Budapestre, hogy metrókocsikat graffitizzenek, elkapták őket

bűnügy
2022 szeptember 15., 11:56
comments 6

Elfogtak két olasz, két bolgár és egy spanyol fiatalt, akik azért utaztak Budapestre, hogy telephelyeken álló metrókocsikat graffitizzenek, írja a police.hu.

photo_camera Fotó: Picasa/police.hu

Az egyik csapat 2022. szeptember 9-én éjszaka Újbudán, a következő két éjszakán pedig Kőbányán tört be a BKK telephelyére. Feliratokkal fújták össze a metrókocsikat, amivel egymillió forintot meghaladó kárt okoztak. Közben mobiltelefonjaikkal fotókat készítettek, akaratukon kívül segítve ezzel a nyomozók munkáját.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság falfirka elhelyezésével elkövetett, nagyobb kárt okozó rongálás miatt folytatott eljárást. Szeptember 11-én éjszaka az egyik telephely közelében három feltételezett tettest fogtak el: egy 26 éves olasz férfit, egy 28 éves olasz nőt és egy 29 éves spanyol férfit, akinek kocsijában megtalálták a festékszórókat és kesztyűket.

link Forrás

Hotelszobájuk átkutatásakor a rendőrök tíz memóriakártyát is lefoglaltak, amiken a helyszíneken készült fotók voltak. A gyanúsítottakat őrizetbe vették, és indítványozták letartóztatásukat.

A rendőrök szeptember 11-ére virradóan a metró újpesti üzemi területén kaptak el egy 17 és egy 20 éves bolgár fiatalt, akik a gyanú szerint ott firkálták a szerelvényeket. A fiúk levideózták, ahogy felfeszítik a szellőző ajtaját, bemásznak. Majd azt is, ahogyan menekülnek a biztonsági őrök elől. A felvétel azzal ér véget, ahogy a rendőrök karjaiba futnak. Az okozott kár 200 ezer forint, a IV. Kerületi Rendőrkapitányságon falfirka elhelyezésével elkövetett rongálás miatt hallgatták ki a két fiatalt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.