Előrehozott választás jöhet Jászberényben, miután összefogott a Fidesz és a DK a jobbikos polgármester ellen

POLITIKA
szeptember 15., 16:42
comments 14

A helyi Fidesz-frakció támogatja a jobbikos vezetésű jászberényi önkormányzat feloszlatását, amire éppen a DK-s Gedei József, volt alpolgármester tett javaslatot, tudta meg a Magyar Narancs. Ezt a fideszes kötődésű helyi rádió, a Trió FM is megerősítette. A lap szerint a helyi Fidesz ódzkodott attól, hogy a válság közepén időközi választást tartsanak, de Pócs János, a térség fideszes képviselője megnyerte Gedeit a feloszlatásról szóló javaslat benyújtására.

photo_camera Gyurcsány Ferenc és Gedei József Fotó: Dr. Gedei József/Facebook

A jászberényi önkormányzati testületben a megalakulása óta patthelyzet uralkodik, mivel 7 ellenzéki (Közösen Jászberényért Egyesület), 7 fideszes és egy mihazánkos képviselőből áll. Azonban Gedei néha a fideszesekkel szavazott.

Bár a 2019-es önkormányzati választáson a DK is támogatta a jobbikos Budai Lóránt polgármesterré választását, Gedei az oldalán most azzal indokolta a feloszlató javaslat benyújtását, hogy „Budai Lóránt a kezdeti lépések után mellőzte a DK-t. Az MSZP-s Balogh Bélára támaszkodva, önállóan hozta meg döntéseit. Hasonlóan a malom projekt 300 milliós kifizetéséhez a Képviselő-testület oszlatása kérdésében sem kérte a DK véleményét”.

A DK-val való együttműködésből Pócs János sem csinált titkot. A helyi tévében azt mondta: „Jászberény fejlődése érdekében én bárkivel összebútorozok. [...] Ha Gedei József a város érdekében jó ötleteket meg javaslatokat tesz, ott állunk mellette.” Később az oszlatásról azt mondta, hogy a Fidesznek nincs más alternatívája.

Arra a kérdésre, hogy támogatná-e Gedei polgármesterré választását, Pócs azt mondta, „akkor menjünk át a hídon, amikor ott vagyunk, de én valószínűleg Gyurcsány emberét nem fogom támogatni”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt