Nagyot gyengült a forint arra a hírre, hogy az EP szerint Magyarország már nem demokrácia

gazdaság
2022 szeptember 15., 14:48

Az elmúlt hetekben viszonylag stabil volt a forint, azt a hírt viszont már nem bírta, hogy 6400 milliárd forintnyi uniós támogatás visszatartását javasolhatja az Európai Bizottság. Ettől már szerdán a 400 forint alatti euróárfolyamról újra a 405 forintos szintre gyengült a magyar pénz. Az EP-szavazás hírére, miszerint Európa nagy része úgy gondolja, hogy Magyarországon már nincs demokrácia, pedig még inkább hanyatlásnak indult, és hamar 408 forint felett találta magát az euró.

photo_camera Fotó: Faludi Imre/MTI/MTVA

A szerdán kezdődő jelentős forintgyengülés ellenére az MNB csütörtök reggel nem nyúlt a 11,75 százalékos egyhetes betéti kamatlábhoz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.