6400 milliárd forintnyi uniós támogatás visszatartását javasolhatja az Európai Bizottság a Reuters információi szerint

szeptember 14., szerda 16:51
43

Az Európai Bizottság két tisztviselőjétől származik a Reuters információja, ami szerint a testület az EU 2021-27-es költségvetésében Magyarországnak szánt 22,5 milliárd euró hetven százalékának visszatartását javasolja majd, ha nem születik megegyezés. Ez azt jelentené, hogy 6400 milliárd forintnyi EU-s forrástól esik el hazánk. Korábban sosem volt szó ekkora összegről.

A hírre romlani kezdett a forint. A reggeli 399 forintos euronkénti ár estére 405 forintos szinten jár. Az Európai Parlamentben is ma vitatták meg az újabb jelentést, amely szerint Magyarország már nem tekinthető demokráciának.

Ursula von der Leyen, a Bizottság elnöke is ott volt Strasbourgban, és beszédet mondott a parlament épületében. Mint mondta, az Unión belül is meg kell védeni a demokráciát, a jogállamiságot, és ki kell irtani a korrupciót.

Ursula von der Leyen Strasbourgban Fotó: FREDERICK FLORIN/AFP

Az Európai Bizottságnak szeptember 22-ig kell elküldenie a válaszokat a magyar kormány felvetéseire. A hírek szerint ez hamarabb, már vasárnap meg fog történni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt