Három gimnázium flashmobot tartott a Móricz Zsigmond körtéren, hogy felhívják a figyelmet a közoktatás tarthatatlan helyzetére

oktatás
2022 szeptember 16., 06:17
comments 1

„Mi nem így képzeltük el a rendet” – hangzott el többször is péntek reggel fél nyolckor a Móricz Zsigmond körtéren, ahol három XI. kerületi gimnázium, a József Attila gimnázium, a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium, illetve a Nemes Nagy Ágnes művészeti szakgimnázium pedagógusai és diákjai tartottak flashmobot.

photo_camera Fotó: Németh Dániel

A 15 perces megmozdulással szerették volna „felhívni a figyelmet a közoktatás tarthatatlan helyzetére”, illetve ezzel szerettek volna „csatlakozni a pedagógus megmozdulások sorába”.

Az eseményt szervezők korábban kiküldött meghívójukban úgy fogalmaztak, hogy „a három intézmény diáksága körében nem kell propagálni az eseményt, nem kell »nyomást gyakorolni« a tanulókra, egyszerűen csak tudomásukra hozni, hogy lesz ez a flashmob és rájuk bízni, hogy eldöntsék, akarják-e jelenlétükkel támogatni tanáraikat”.

photo_camera Fotó: Németh Dániel

A péntek reggeli megmozdulásra, ahogy azt a szervezők kérték, a résztvevők fekete ruhában és fekete ernyőkkel érkeztek. Az akciót reggel fél nyolckor kezdték, de negyedóra múlva be is fejezték, hogy mindenki be tudjon érni az első órára. A 15 perces eseményt a noÁr Facebookon élőzte.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.